▲ Sluiten
contact hamaka
Heb je een vraag voor ons?

Route

Het kantoor van Hamaka bevindt zich bij het centrum van Utrecht. Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Hamaka is gevestigd in het verzamelgebouw NewElement. De entree is per auto het makkelijkst via de Oudlaan te bereiken. Hier kunt u gratis parkeren, meldt u zich vervolgens bij de receptie.

Download de routebeschrijving in PDF

MailChimp nieuwsbrief

MailChimp nieuwsbrief

Wil je heel supersimpel nieuwsbrieven versturen? Of wil je dat bezoekers zich via je website abonneren en wil je de resultaten van je mailings monitoren?
Hamaka biedt de perfecte oplossing - of je nu een kleine of een grote groep wilt mailen. We helpen je in no time op weg. We werken hiervoor samen met MailChimp.

MailChimp NederlandVoordelen van MailChimp

 • Je kunt eenvoudig aanmeldingen beheren
 • Naadloze integratie in je website 
 • Je kunt bestaande aanmeldingen importeren
 • Je kunt MailChimp integreren met Twitter, Facebook, etc.
 • Foutieve adressen worden automatisch gefilterd
 • Er zijn uitgebreide segmentatie mogelijkheden

Schakel Hamaka in voor een helder advies, het maken van een MailChimp template of API-koppelingen. Of leg alles bij ons neer, dan verzorgen we je mailing van A tot Z!

Maar MailChimp heeft nóg meer voordelen...

 • Gedetailleerde statistieken
 • A/B splitten voor verdere optimalisatie
 • Aantal afmeldingen en bounces zijn direct inzichtelijk
 • Export functionaliteit naar Excel
 • Mailings zijn eenvoudig op te maken
 • Opgemaakte mailings kun je eenvoudig hergebruiken

Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat we sinds 2007 een MailChimp-expert in Nederland zijn. We hebben dus heel wat kennis en ervaring. Waarom we MailChimp-fans zijn? Vanwege het gebruiksgemak en de technische vernieuwingen!

Bekijk portfolio »
 

Hamaka tadaa!

  Nieuwsbrieven

  Meerdere locaties met een nieuwsbrief

  SodaProducties (2014)

  Met meer dan 65 locaties door het hele land zit de VoorleesExpress door het hele land. Om alle projectleiders zelf nieuws te kunnen laten sturen naar hun netwerk, is op de website een eigen beheer omgeving gemaakt voor MailChimp. Daarmee kan eenvoudig, "dummy-proof", een nieuwsbrief opgemaakt en verstuurd worden.

  Andere projecten voor SodaProducties Samenwerking sinds 2013 Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse, Sander van Scheepen

  Nieuwsbrieven

  Nieuwsbrief KCZW

  KCWZ (2013)

  In opdracht van het kenniscentrum wonen-zorg in Utrecht heeft Hamaka meegedacht in een goede en prettige werkende nieuwsbrief. Ook hebben we een rol gespeeld in het ontwikkelen van (responsive) nieuwsbrieftemplate zelf, uiteraard op basis van MailChimp!

  Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Automatisch RSS-mailing versturen

  SodaProducties (2013)

  Bezoekers van de vacaturesite MATS kunnen zich eenvoudig abonneren op de Vacature Alert. Als er een nieuwe vacature online komt, wordt door de RSS-to-Mail functie van MailChimp automatisch een e-mail gestuurd aan alle abonnees.

  Andere projecten voor SodaProducties Samenwerking sinds 2013 Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse, Michiel Bos

  Nieuwsbrieven

  Responsive e-mail

  de Bibliotheek DOK Delft (2013)

  In een uitgebreid traject voor DOK Delft hebben we ondersteuning geboden bij het inrichten van een volledig MailChimp account en het creëren van een mooi vormgegeven template. De template is responsive, zodat de nieuwsbrief voor bibliotheekfans prettig te lezen is, of ze dat nou doen via desktop, tablet of smartphone. Wel zo handig!

   Bekijk de nieuwsbrief in actie >>

  Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Eenvoudig en responsive

  ISA training & coaching (2013)

  In opdracht van ISA Training hebben we een eenvoudig MailChimp account opgezet met daarbij een responsive emailtemplate. Nu kan ISA snel en makkelijk gepersonaliseerde nieuwsbrieven sturen! Via een formulier op de website kunnen bezoekers zich ook direct aanmelden.

  Andere projecten voor ISA training & coaching Samenwerking sinds 2013 Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Advies en implementatie

  Vakbond De Unie (2013)

  Vakbond de Unie vroeg Hamaka mee te denken hoe ze MailChimp optimaal konden benutten. In een uitgebreid adviestraject hebben we een account ingericht met segmentatie en personalisatie, een koppeling gelegd tussen MailChimp en het CRM-systeem en tot slot een responsive template ontwikkeld.

  Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  FDBCK nieuwsbrief

  FDBCK (2012)

  In samenwerking met O / Utrecht hebben we de ontwikkeling en integratie verzorgt van de FDBCK nieuwsbrief. Wil jij ook 'funny, beautiful and feelgood FDBCK wannahaves' ontvangen? Meld je dan aan.

  Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Begeleiding en implementatie

  Personal Touch Travel (2012)

  MailChimp bleek de oplossing voor het flink aantal nieuwsbrieven van de 75 persoonlijke reisadviseurs. Het account is zo ingericht dat er persoonlijke nieuwsbrieven verstuurd kunnen worden met als afzender één van de reisadviseurs. We hebben het gehele traject begeleid en opgelost! Het opzetten van het account, ontwerpen en ontwikkelen van de templates en het begeleiden van de eerste verzending (zoef… daar gingen ze).

  Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  nieuwe huisstijl, nieuwe template

  MVO Nederland (2012)

  Bij de nieuwe huisstijl van MVO Nederland hoort natuurlijk ook een nieuwe template. Hamaka heeft de HTML en MailChimp templating verzorgt en toegespitst op de lijstsegmenten en gebruikerswensen. Een leuke aanvulling op het voorgaande traject.

  Andere projecten voor MVO Nederland Samenwerking sinds 2011
  • Grensverleggende nieuwsbrief
  • koppelen MailChimp aan CRM en website - bekijk!
  Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Nieuwsbrief ludens.nl

  Ludens (2011)

  Om de ouders op een passende manier te informeren maakt Ludens gebruik van MailChimp. Hamaka heeft het kinderdagverblijf ondersteunt met het opzetten van het account, de segmentatie en het ontwerpen en ontwikkelen van de HTML template.

  Andere projecten voor Ludens Samenwerking sinds 2009 Opgelost door

  Chris Simonse, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Nieuwsbrief in stijl

  ActiVite (2011)

  Om de relaties van zorgonderneming ActiVite op de hoogte te houden van de ontwikkelingen zijn er twee MailChimp templates ontwikkeld. Een template gericht op de vrijwilligers en een template gericht op het werven van nieuwe medewerkers. Beide zijn eenvoudig te gebruiken om met MailChimp een professionele mailing te versturen.

  Andere projecten voor ActiVite Samenwerking sinds 2010
  • Nieuwsbrief beheer geintegreerd in eigen site
  Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  koppelen MailChimp aan CRM en website

  MVO Nederland (2011)

  Hamaka heeft in een advies traject de mogelijkheden onderzocht voor een directe koppeling naar twee belangrijke systemen (Drupal en SuperOffice CRM) welke MVO Nederland gebruikt. Aan de hand van onze bevindingen hebben vervolgens MailChimp ingericht en geconfigureerd. Tot slot hebben we het synchroniseren van de systemen begeleid.

  Andere projecten voor MVO Nederland Samenwerking sinds 2011
  • Grensverleggende nieuwsbrief
  • nieuwe huisstijl, nieuwe template - bekijk!
  Opgelost door

  Bauke Zwaan, Jochem Bronzewijker

  Nieuwsbrieven

  Nieuwe schoen voor heel Nederland

  MBT footwear (2011)

  Voor de MBT webshop is deze nieuwsbrief opgezet. Het aanmelden gaat via de website maar is ook geintregeerd in de inglogde omgeving van de webshop. Via eigen statistieken en een koppeling met Google Analytics zijn de resultaten zichtbaar.

  Andere projecten voor MBT footwear Samenwerking sinds 2010 Opgelost door

  Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  Bericht voor alle docenten

  Tumult (2011)

  Om de klanten van Tumult (uitgever van lesmateriaal) beter te informeren, heeft Hamaka een advies geschreven voor het optimaliseren en segmenteren van de nieuwsbrieven van Tumult. Daarnaast is de integratie met het CRM en de website begeleid, zodat alle klanten op de juiste manier in MailChimp komen en zo informatie op maat verstuurd kan worden.

  Nieuwsbrieven

  Advies en ontwikkeling

  HSO (2010)

  Voor HSO markting heeft Hamaka een HTML / MailChimp template opgezet. Zoals gebruikelijk hebben we daarbij een advies gegeven over het ontwerp, gebruik van segmentaties en andere configuratie mogelijkheden.

  Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  E-mailing: begeleiding en implementatie

  Welikefashion.com (2010)

  Dagelijks grote aantallen e-mails versturen aan potentiële kopers of een segment ervan? Geen probleem voor ‘onze’ software MailChimp. Naast het slim inrichten van het account, hebben we Welikefashion.com geholpen met het ontwikkelen van templates en blijven we adviseren over de vele mogelijkheden. Nieuwsgierig naar de nieuwsbrief of de software?

  Opgelost door

  Bauke Zwaan

  Nieuwsbrieven

  Nieuwsbrief U-support

  U-Support Secretaressedag (2010)

  Om de honderden secretaressen op de hoogte te brengen van de workshops tijdens de secretaressedag, is MailChimp gebruikt om gesegmenteerde mailing te kunnen versturen. De templates zijn op maat ontwikkeld, en in verschillende varianten gebruikt.

  Andere projecten voor U-Support Secretaressedag Samenwerking sinds 2009 Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  Voor alle muziekliefhebbers

  Online Muziekschool (2010)

  Naast de reguliere nieuwsbrief van de Online Muziekschool, die via MailChimp verstuurd wordt, worden ook enkele transactionele e-mails verstuurd met MailChimp. Deze autoresponders worden automatisch verstuurd na een actie van een abonnee. Zo wordt de relevantie van de mail verbeterd en de betrokkenheid vergroot.

  Andere projecten voor Online Muziekschool Samenwerking sinds 2005 Opgelost door

  Bauke Zwaan, Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  MailChimp implementatie

  Syntess (2010)

  Hamaka heeft voor Syntess diverse templates ontwikkeld en ondersteuning geboden bij het configureren van een account bij MailChimp. Ook hebben we een actieve rol gehad in het bepalen van verschillende e-maillijsten en segmentatie.

  Opgelost door

  Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  Outdoor aanbiedingen

  Kathmandu - outdoor en travel (2009)

  Voor een outdoor webshop heeft Hamaka het advies-, begeleidings- en ontwikkelingstraject verzorgt. Inbegrepen was het koppelen aan de webwinkel, het doen van goede configuratie en segmentatie en natuurlijk het ontwikkelen van de templates.

  Andere projecten voor Kathmandu - outdoor en travel Samenwerking sinds 2008
  • Outdoor artikelen direct online bestellen - bekijk!
  Opgelost door

  Chris Simonse

  Nieuwsbrieven

  Advies en begeleiding

  Werk030 (2009)

  Om de belanghebbenden en geinteresseerden van werk030 op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, heeft Hamaka een nieuwsbrief-module opgeleverd waarmee eenvoudig nieuwsbrieven verstuurd kunnen worden. De afhandeling van de afmeldingen en inzien van statistieken gaan via MailChimp, het versturen via het CMS van de klant.

  Andere projecten voor Werk030 Samenwerking sinds 2006 Opgelost door

  Bauke Zwaan

  Nieuwsbrieven

  Alsjeblieft wijkprofessionals...

  LPB (2009)

  Ter ondersteuning aan de website van de nederlandse wijkprofessionalis deze nieuwsbrief opgezet. Uiteraard worden er gepersonaliseerde berichten gestuurd en is deze geoptimaliseerd voor de verschillende emailclients (Outlook, Gmail, Live mail).

  Andere projecten voor LPB Samenwerking sinds 2010
  • Een complete website voor wijkprofessionals - bekijk!

  Nieuwsbrieven

  Versturen mailing en video op site

  JUUL4U Evenementen (2007)

  Om de activiteiten van het evenementenorganisatie bureau JUUL4U beter op de kaart te zetten, heeft Hamaka de website aangepast met veel foto's en video's. Vervolgens is een e-mailing verstuurd aan alle relaties, waarbij uitgebreide statistieken inzicht geven in het bereik.

  Opgelost door

  Bauke Zwaan

  Nieuwsbrieven

  Nieuwsbrief VERDER

  Provincie Utrecht (2007)

  Om de bewoners en aangesloten partijen op de hoogte te houden van de mobiliteitsprojecten van VERDER, maken zij gebruik van MailChimp nieuwsbrieven. Hamaka heeft de nieuwsbrief template ontwikkeld en geintegreerd in het CMS. 

  Andere projecten voor Provincie Utrecht Samenwerking sinds 2005 Opgelost door

  Bauke Zwaan

  Nieuwsbrieven

  Bericht uit Twente

  Erve de Wezel (2005) Andere projecten voor Erve de Wezel Samenwerking sinds 2009