Content Management

Met een CMS (Content Management Systeem) kan je teksten, afbeeldingen en andere inhoud op de website aan te passen. Dat kun je zelf doen of je kunt Hamaka de content laten beheren.

Kiezen van een CMS

Waarop moet je letten bij de keuze van een CMS? Allereerst is het belangrijk dat het systeem prettig en eenvoudig werkt. Daarnaast mag je verwachten dat je met het CMS je website goed vindbaar kan maken voor zoekmachines. Tot slot is het verstandig te kijken naar de uitbreidingsmogelijkheden.

Hamaka werkt bij voorkeur met de volgende (open source) pakketten:

SilverStripe

Het voordeel van SilverStripe is dat de primaire gebruiker de beheerder is. Je werkt met eenvoudige en rustige schermen. Het beheersgedeelte is perfect aan te passen, zodat er nooit overbodige knoppen in de weg zitten. Verder lezen...

WordPress

WordPress is een populair CMS dat oorspronkelijk bedoeld was om mee te bloggen. Tegenwoordig is het een volwaardig CMS, waarmee een website goed beheerd kan worden. Door de grote beschikbaarheid van plugins en widgets is het makkelijk om je website zelf uit te breiden. Verder lezen...

 

< naar Websites

Content Management

Wordpress

De afgelopen jaren is WordPress ernorm populair geworden. En niet zonder reden! Het is een simpele manier om snel een mooie website te maken. Veel hosting-providers bieden de mogelijkheid om dit pakket automatisch te installeren. En omdat er zo veel gratis thema's en plugins zijn, is de website helemaal naar je eigen smaak in te richten. 

Van start gaan...

De software van WordPress is gratis te gebruiken. Er zijn twee mogelijkheden voor het gebruik: zelf installeren of de gehoste versie gebruiken. Bij de gehoste versie hoef je alleen een account aan te maken om te beginnen met bloggen. Je bent wel beperkt in de aanpassingsmogelijkheden. De optie om zelf te installeren kan wat lastiger zijn, maar biedt onbeperkte mogelijkheden.

Wat doet Hamaka?

Hamaka maakt maatwerk thema's voor WordPress en past zo-nodig de hele installatie aan, om deze helemaal af te stemmen op de look-and-feel van je organisatie. Wij kunnen ook de hosting en het beheer verzorgen, zodat de installatie up-to-date blijft. Wil je ook starten met een eigen blog of website, neem dan eens contact op.

Bekijk enkele voorbeelden van WordPress projecten: Arts en Auto en VvAA Zin in Zorg.

Op zoek naar een professioneel CMS voor het eenvoudig beheren van websites? Lees verder over Silverstripe CMS.

< naar Websites