▲ Sluiten
Contact hamaka

Hamaka BV
Wittevrouwensingel 99 
3514 AM Utrecht

030 890 3232

IBAN: NL05ABNA0629809151
KvK 30181438 te Utrecht
BTW NL819555034B01

simplerinvoicing 50NL:KVK 30181438

Heb je een vraag voor ons?

Route

Het kantoor van Hamaka bevindt zich bij het centrum van Utrecht. Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

U kunt voor de deur (betaald) parkeren, of u kunt terecht in de parkeergarage Grifthoek (op 1 minuut loopafstand).

Websites

HTML5

HTML5 is de nieuwste versie van het HTML-standaard, de 'taal' die webpagina's mogelijk maakt. HTML5 zit tjokvol nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. Ook gaat HTML5 verder dan ooit, omdat het niet alleen voor websites gebruikt kan worden, maar zelfs voor desktop (web)applicaties.

Misschien wel het mooiste aan HTML5 is dat veel mogelijkheden ervan op zo goed als alle mobiele apparaten beschikbaar zijn, wat betekent dat er nú al volop gebruik van kan worden gemaakt. Op de computer valt het meeste van HTML5 te genieten wanneer een moderne browser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox gebruikt wordt.

What's new?

Als je gebruikmaakt van HTML5 kun je audio en video in je website integreren zonder dat extra software of plugins (zoals Flash) nodig is. Dit betekent dat je dus ook op je iPhone filmpjes kunt kijken op websites. Ook hoeven gebruikersgegevens niet langer in cookies opgeslagen te worden, maar gebeurt dit door middel van 'local storage'. Nog een plus: je kan de locatie van een bezoeker opvragen zodat je je website nog doelgerichter kunt maken (denk lokale aanbiedingen!).

Ook fijn aan HTML5 is dat er een aantal nieuwe formuliervelden mogelijk zijn, zoals datum, slider, e-mailadres, etc. Hierdoor worden formulieren voor de bezoeker veel makkelijker, maar ook spectaculairder!

SEO voordelen

HTML5 zorgt er ook voor dat websites beter door zoekmachines te 'lezen' zijn. Zo maakt het veel gebruik van zogenaamde 'semantische markup' (code die de inhoud omschrijft). Er wordt zo aan een zoekmachine verteld dat een stukje tekst een adres moet voorstellen, of het menu van de website.

Ready, set, Hamaka!

Een perfect voorbeeld van HTML5 in actie is de Hamaka gameportaal Nebula. Voor deze website zijn een handvol spelletjes ontwikkeld die vooral op de mobiele telefoon goed te spelen zijn.