Websites

Een website is veel meer dan een visitekaartje. Het is de plek waar je contact maakt met je klant of opdrachtgever. Waar je hem informeert en prikkelt. Maar ook waar je je diensten tot leven kunt laten komen.

Bij Hamaka starten we onze webtrajecten met het functioneel ontwerp. Daarmee zorgen we dat de belangrijkste onderdelen van je website straks optimaal bereikbaar zijn. Ook leggen we met dit ontwerp voor alle partijen vast wat er gemaakt gaat worden. Wel zo duidelijk!

Daarna gaat de ontwerper aan de bak met het webdesign. Want functioneel is fijn, maar mooi en functioneel is nog fijner. En dan is het moment aangebroken voor de laatste stap. De technische implementatie van de website, daar zijn we bij Hamaka verliefd op! Hoe beter de code, hoe toegankelijker de website. Hamaka is altijd op de hoogte van de modernste technologie├źn, dus we kunnen het nieuwste van het nieuwste voor je inzetten.

Als je al een website hebt, wil je deze ook zelf kunnen onderhouden. Dat kan met een Content Management Systeem, zoals SilverStripe of WordPress. Wij gebruiken verschillende (open source) systemen, en we bekijken graag per situatie welk systeem het beste aansluit op je behoefte.

 

Websites

Content Management

Met een CMS (Content Management Systeem) kan je teksten, afbeeldingen en andere inhoud op de website aan te passen. Dat kun je zelf doen of je kunt Hamaka de content laten beheren.

Kiezen van een CMS

Waarop moet je letten bij de keuze van een CMS? Allereerst is het belangrijk dat het systeem prettig en eenvoudig werkt. Daarnaast mag je verwachten dat je met het CMS je website goed vindbaar kan maken voor zoekmachines. Tot slot is het verstandig te kijken naar de uitbreidingsmogelijkheden.

Hamaka werkt bij voorkeur met de volgende (open source) pakketten:

SilverStripe

Het voordeel van SilverStripe is dat de primaire gebruiker de beheerder is. Je werkt met eenvoudige en rustige schermen. Het beheersgedeelte is perfect aan te passen, zodat er nooit overbodige knoppen in de weg zitten. Verder lezen...

WordPress

WordPress is een populair CMS dat oorspronkelijk bedoeld was om mee te bloggen. Tegenwoordig is het een volwaardig CMS, waarmee een website goed beheerd kan worden. Door de grote beschikbaarheid van plugins en widgets is het makkelijk om je website zelf uit te breiden. Verder lezen...

 

< naar Websites