▲ Sluiten
Contact hamaka

Hamaka BV
Wittevrouwensingel 99 
3514 AM Utrecht

030 890 3232

IBAN: NL05ABNA0629809151
KvK 30181438 te Utrecht
BTW NL819555034B01

simplerinvoicing 50NL:KVK 30181438

Heb je een vraag voor ons?

Route

Het kantoor van Hamaka bevindt zich bij het centrum van Utrecht. Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

U kunt voor de deur (betaald) parkeren, of u kunt terecht in de parkeergarage Grifthoek (op 1 minuut loopafstand).

Websites

Responsive webdesign

'Responsive webdesign' betekent letterlijk dat een website reageert op het schermformaat van de bezoeker. Daardoor worden de webpagina's altijd goed getoond - zonder onhandige scrollbalken. Dit beperkt zich niet tot verschillende schermresoluties op de computer, maar is vooral een uitkomst op smartphones en tablets.

Omdat steeds meer mensen websites bezoeken via hun mobiel of tablet, speelt responsive webdesign een groeiende rol in het ontwikkelen van een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website.

Voordelen

Als je responsive webdesign laat toepassen, hoef je niet ook nog een aparte versie van een website te laten ontwikkelen die specifiek op mobiele apparaten gericht is. De website is namelijk in staat te herkennen hoeveel ruimte er op het scherm van de gebruiker is en hierop in te spelen. Bijvoorbeeld door grote afbeeldingen verkleind te tonen, links en knoppen juist groter (touch-friendly) en simpeler te maken en bepaalde informatie of pagina-onderdelen weg te laten.

Zo wordt de pagina toegankelijker voor de bezoeker, doordat hij sneller laadt en gebruiksvriendelijker is voor mobiele apparaten.

Voorbeelden

Bekijk onderstaande websites en maak je browser kleiner en groter om te zien wat responsive webdesign nu eigenlijk is. Of nog beter, bekijk het op je iPhone/iPad/Android toestel!