Online software

Online software

Vereniging voor Arts en Auto

Vereniging voor Arts en Auto. Misschien bekend van het blaadje bij de tandarts, maar het is een maandelijks magazine voor zo’n 15.000 (para)medici. Nadat Hamaka de site www.artsenauto.nl ontwikkeld had, kwam de vraag voor het stroomlijnen van populairste rubriek in het blad: de lezersadvertenties.

Elke maand worden er zo’n 10 pagina’s aan mini-advertenties geplaatst in het magazine. Deze moeten allemaal gecontroleerd, geredigeerd en betaald worden. En vervolgens elke maand weer geëxporteerd en opgemaakt worden. En dat natuurlijk helemaal foutloos.

Vraag

Het oude systeem voor het aanmelden van advertenties was aardig omslachtig en gaf de redactie weinig bewegingsruimte voor het verbeteren van de aanmeldingen. Er was grote behoefte aan het versimpelen van dit proces voor de lezers. Maar ook voor de redactie was het klaarmaken van de nieuwe editie urenlang werk, van nazoeken, nabellen, overschrijven, uitprinten en knippen-en-plakken.

Oplossing

Voor het nieuwe systeem, zou de bezoekers in één stap een advertentie moeten kunnen plaatsten. Afbeeldingen moeten eenvoudig geplaatst worden, en voordat deze ingezonden wordt moet het eindresultaat gemakkelijk bekeken kunnen worden. Na het inzenden kan de redactie de advertentie goedkeuren, of nog wat bijschaven. Daarna ontvangt de adverteerder een uitnodiging per e-mail om het resultaat te bekijken.

< naar Online software Showcases