Websites

Programma Professionalisering Jeugdhulp & Jeugdbescherming

Hamaka is gevraagd om voor het Programma Professionalisering Jeugdhulp & Jeugdbescherming een communicatiewebsite te ontwikkelen. De website heeft als doel het informeren en enthousiasmeren van professionals uit het werkveld. De website met verschillende functionaliteiten (zoeken, quiz, overzichtelijke kalender, laatste nieuws) moest een informatieve en verdiepende functie krijgen.

Hamaka is aan de slag gegaan en heeft samen met de betrokken partijen (interactie-ontwerpers en grafisch vormgevers) de website ontwikkeld. Het resultaat is een volledig responsive website met veel fraaie details zoals gradients (kleurverloop) in lijnen van de widgets waar bezoeker intuïtief doorheen kunnen navigeren. In het gebruiksvriendelijke CMS kunnen alle website onderdelen beheerd worden, inclusief het kleurgebruik (per thema) en verschillende widgets.

 

Werkwijze

Bij aanvang van de opdracht zijn we samen met de opdrachtgever en interactieontwerpers aan de slag gegaan met het vaststellen van de informatiestructuur en schermmodellen. De rol van Hamaka is het meedenken in de functionele en technische oplossingen. Het resultaat is een interactieontwerp dat een startpunt is voor de grafisch ontwerper.

Ook in het grafisch ontwerptraject hebben we adviserende en meedenkende rol gehad. De grafisch ontwerpen hebben we pixelperfect verwerkt in een prettig werkende en beheerbare website. Tot slot hebben we geholpen met het plaatsen van de teksten en bewerken van de afbeeldingen zodat we een complete website op hebben geleverd.

En nu

Tijdens en na oplevering zijn we een betrokken partij. De opdrachtgever heeft één contactpersoon die goed bereikbaar is en aanpassingsverzoeken worden na afstemming snel opgepakt en doorgevoerd. Verder monitoren we continu de uptime en performance van de website.

Contact

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Jochem.

< naar Websites Showcases