Websites

UMC Utrecht

Het UMC Utrecht Hersencentrum heeft Hamaka gevraagd het interactie- en grafisch ontwerp om te zetten naar een prettig werkende website. De meertalige website bevat veel verschillende paginaweergaves en navigatiemogelijkheden, maar blijft overzichtelijk en intuïtief in gebruik. Verder was het belangrijk dat een tweede divisie (Hart- en vaatcentrum) met dezelfde website-templates een eigen autonome website kon inrichten.

Hamaka is in samenwerking met O-utrecht (verantwoordelijk voor het interactie- en grafisch ontwerp) aan de slag gegaan en er is prettig werkende website ontwikkeld. De basis van de website zijn vier sterke basistemplates en enkele aanvullende bijzondere templates. Via de templates kunnen de diverse contenttype beheerd worden, inclusief het netjes uitsnijden van afbeeldingen. Verder kunnen diverse afdelingen binnen de divisie Hersencentrum inloggen en onderdelen van de website beheren.

Werkwijze

Om het project beheersbaar te houden, hebben we het agile (scrum) aangepakt. We hebben 10 sessies gehouden waarbij alle betrokken disciplines aanwezig waren. Daardoor is de website in korte tijd gelanceerd.

Ook hadden we door de agile sessies een rol in de technische mogelijkheden. Na de sessies konden we direct aan de slag met het de ontwikkeling.

En nu / facts

Facts for nerds: 456 commits, 234 live deploys, 2 servers, 4000 framework regels, 1000 regels nieuwe code, 18 nieuwe classes, 13 afspraken, 143 minuten bellen, 6 pizza’s.

Zoals aangekondigd bij de start van dit project ging het om een tijdelijke site. Wat voor ons overblijft zijn de screenshots.

< terug naar showcases